Panda balloons in Chengdu, Sichuan

Panda balloons in Chengdu, Sichuan

Our first trip in China was to Chengdu, the capital of Sichuan province, and Chongqing, and then down the famous Yangze River and through the Three Gorges. Below is a brief account of this trip, in Dutch, I am afraid. The pictures are scanned slide, not of great quality because I was too late scanning them – many show discoloration. Yet, they are – in any language – a great testimony of how Sichuan was in 1997. One thing is sure, it will now have changed beyond recognistion.

 

0099.04_1973 (430x640)Chengdu: Chengdu is een enorme stad, maar het centrum is eigenlijk net een dorp, alhoewel een vrij chaotisch dorp; markten, restaurants en lawaaierig verkeer, en buiten de stad heuse panda beren.

Het restaurant waar we neerstrijken doet alleen aan buffetten. Waarbij je wel zelf je eten moet koken. We krijgen een pot op tafel, half hete soep en half kokende olie, waar de rode pepertjes vrolijk op ronddrijven. Bij het eigenlijke buffet herkennen we eigenlijk niks. Nou ja, iets dat op een paddenstoel lijkt, en nog wat groente, maar voor de rest is alles onbekend. We scheppen een bordje op, lopen terug naar ons tafeltje en beginnen onze aanwinsten afwisselend in de soep en de olie te gooien. Zoveel is wel duidelijk, dit is een soort fondue, maar wat nou precies waar in moet, geen idee. lees verder

0099.04_2043 (431x640)Dazu: Dazu is één van de Chinese steden met Boeddhistische grotten, prachtig beschildert; er komen, met de lokale bus, heeft enig voeten in de aarde!

Van Chengdu is het zo’n zes uur rijden, met een lokale bus, naar Dazu, een klein plaatsje dat zijn boven- normale welvaart te danken heeft aan nabije Boeddha caves. Dit zijn uitgeholde, man-made grotten die zo’n duizend jaar geleden met Boeddha images beschilderd zijn. Een geschatte 50,000 afbeeldingen zijn verdeeld over Bei Shan (North Hill) en Baoding Shan (Precious Summit Hill), in niches, onder overhangende rotsen en in de grotten zelf. Prachtig, en de moeite van de trip waard. lees verder